Nejčokoládovější sušenky
Kdo miluje chuť čokolády, zkuste upéct čokoládové cookies podle Nigelly.
Suroviny
125 g hořké čokolády s minimálně 70% kakaa
150 g polohrubé mouky
30 g kakaa
1 lžička jedlé sody
1/2 lžičky soli
125 g změklého másla
75 g hnědého přírodního cukru
50 g cukru krystalu
1 lžička vanilkové esence
1 vejce
350 g čokoládových kousků
Postup
Rozpusťte 125 g čokolády (např. v plecháčku plovoucím ve vodě na vařiči). Smíchejte mouku, kakao, sodu a sůl v misce. V jiné míse třete do hladka curky s máslem (můžete dát jen polovinu cukru, pořád to bude dostatečně sladké) a pak do toho vmmíchejte rozpuštěnou zchladlou čokoládu. Zvlášť smíchejte vanilkovou esenci a vajíčko.
Nakonec dejte všechno dohromady, smíchejte a přidejte čokoládové kousky. Lžičkou vytvarujte malé nočky nebo opatrně v dlaní udělejte malé kuličky a dejte na pečící papír. Dejte je dál od sebe, rozpečou se.
Pečte je zhruba na 160o C asi 18 minut, než nezačnou vonět. Pak jsou hotové. Nechejte je na plechu ještě 4-5 minut, dokud neztvrdnou a potom je dejte do chladu.